Sanna Leena Saarinen - Helkanhelmi
2456
page-template-default,page,page-id-2456,bridge-core-3.0.8,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-1724,elementor-page elementor-page-2456

Voimavaratyöskentelyä ja rentoutushoitoja Helkanhelmessä

Sanna Leena Saarinen,

Auvo®- ja Brain Relief® -hoitaja

Sanna tarjoaa Helkanhelmessä Suomessa kehitettyjä Auvo- ja Brain Relief -hoitoja, jotka ovat musiikkiin ja kosketukseen perustuvia matalan kynnyksen rentoutushoitoja. Tämän lisäksi hänellä on valikoimassaan äänimaljarentoutusta. Kaikkia näitä hoitoja voidaan yhdistää myös tunne- ja voimavaratyöskentelyyn, joista on kuvaukset jäljempänä.

 

Sanna on koulutukseltaan sosionomi, Auvo®- ja Brain Relief® -hoitaja sekä Mielenterveys elämäntaitona (MTEA1) -ohjaaja. Takana ovat myös Peter Hess® -äänimaljamenetelmäopinnot (tasot I ja II) ja NLP-opinnot (tasot Practitioner ja Master).

 

Aiemmasta koulutustaustasta löytyy myös musiikkikasvatus-, erityispedagogiikka-, Orff-musiikkipedagogia- sekä kasvatustiedeopintoja. Kädentaitoja Sanna on kartuttanut ompelijaopinnoissa sekä keramiikkaharrastuksen parissa.  

 

Hän on kirjoittanut varhaiskasvatukseen kirjoja (Aistiseikkailut I, II ja III, Aarresankarit ja avaruusseikkailu sekä Piupalipotti), joissa hän on käsitellyt mm. aistisäätelyä ja sen merkitystä kasvuun, kehitykseen ja oppimiseen sekä tunne- ja vireystilojen tunnistamista ja säätelyä ja niiden merkitystä ihmiselle.

Vireystilat ja tunteet

Vireydet ja tunteet ovat yhteydessä toisiinsa, ja osa niistä saa pelkistetysti ajatteluaivot pois pelistä – siksi niiden tunnistaminen ja säätely on tärkeää myös aikuisille.

 

Vireystilojen säätely voi häiriintyä esim. pitkällisen stressin vaikutuksesta, tai jos jonkunlaiset tunteet ovat vallalla suuren osan ajasta. Tämä voi osaltaan johtaa esim. nukahtamis- ja nukkumisvaikeuksiin, joten sen merkitys ihmisen hyvinvoinnille on varsin suuri. Siksi hermosto ja aivot voivat kaivata säännöllisestikin ulkopuolista tukea vireyksien säätelyyn. Rentouttavat ja syvärentouttavat hoidot ovat tässä oiva apu, mutta toisaalta yhdessä voidaan löytää niitä hetkiä, kun tarvitaan aktivaatiota, ja löytää keinoja myös siihen.

 

Tunnistatko itsessäsi tai jossain läheisessäsi vaikeutta löytää tasapainoa elämään? Tulvivatko tunteet yli, tai oletko puristunut niin tyhjiin, ettei mikään tunnu enää miltään?

Hoitajaksi tapaturman kautta

Sannan tie rentoutushoitajaopintoihin kulki tapaturman kautta. Hermosto tuntui jäävän hermostuksissaan olevaan tilaan, ja tarvitsee apua pysyäkseen aisoissa.

 

Sannan tekemissä rentoutushoidoissa pyritään kivuttomuuteen. Siksi esimerkiksi hierontaan verrattuna tavoitteena on nimenomaan se, ettei satu, eikä jollain tavalla esimerkiksi kipeitä tai arkoja kohtia jäädä työstämään.

 

Auvossa ja Brain Reliefissä paijaavat ja hellivät kädet, äänimaljarentoutuksessa sen tekevät keholla tai sen välittömässä läheisyydessä soitettujen maljojen värähtely. Kovaa ääntä ei siis tarvitse jännittää, Peter Hess -metodissa paino on nimenomaan liikkeessä, jonka maljat saavat aikaan solutasolla.

 

Tehokkaat vuodet neljän lapsen äitinä, kouluttajana, arkityön kokopäiväisenä tekijänä, tiedon etsijänä ja kirjoitettuun muotoon prosessoijana (kirjailijana) ovat antaneet eväitä myös tehokkuustyöskentelyyn. Niiden sopiva yhdistelmä on tullut iän ja kokemusten myötä aina vain tärkeämmäksi.

 

Systeemiajattelu ja eri elämänosasten vaikutukset toisiinsa ovat tärkeitä seikkoja, sillä ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, ja tie hyvinvointiin löytyy eri puolien huomaamisesta ja huomioimisesta. Jokaisen polku on yksilöllinen, ja paras yhdistelmä löytyy yhdessä pohtimalla. Sanna onkin sekoitus tieto- ja kokemuspohjaa.

 

Hänestä olisi hienoa päästä juuri sinun rinnallakulkijaksesi!

Lue hoitojen sisällöstä lisää painamalla hoidon perässä olevaa plus-merkkiä:

Brain Relief® -kosketushoito, kesto 75 min, 75 €

Brain Relief® on syvärentouttava kosketushoito. Se on kehitetty Suomessa ja perustuu tutkittuun tietoon niin kosketuksen kuin musiikin hyvää tekevästä vaikutuksesta. Hoito on samaan aikaan sekä lempeä että tehokas. Se tasapainottaa mieltä ja kehoa ja voi helpottaa esimerkiksi pitkittyneen stressin katkaisussa.

 

Brain Relief® -hoito sopii kaikille pienistä lapsista vanhuksiin. Sen pyörittävät, silittävät, hankaavat, pöyhivät, sivelevät, rapsuttavat ja sukivat otteet ovat miellyttäviä ja monet niistä erityisen rauhallisia.

 

Vaikka hoito on lähtökohtaisesti kaikille samanlainen, varmistetaan alkuhaastattelulla sen sopivuus juuri sinulle. Näin mahdolliset vammat, sairaudet, vaivat ja erityistarpeet tulevat huomioitua. Vaikka monet kokevat saavansa apua fyysisiin vaivoihinsa, (esim. migreeniin, ylivilkkauteen, levottomiin jalkoihin, kiputiloihin tai nukahtamis- ja univaikeuksiin) hoitoon tullaksesi tarvitset vain halun antaa hetken itsellesi.

 

Hoidossa käsitellään pää, kasvot, korvat, hartian ja niskan seutu, kädet sekä jalat. Liikkeet on integroitu tarkasti valittuun musiikkiin. Hoidon aikana, jonka kosketus- ja musiikkiosuus kestää 50 min., ei keskustella, vaan saat vain olla ja rentoutua. Hoito sopii siksi erityisen hyvin esimerkiksi työn, opiskeluiden tai muuten haastavan elämäntilanteen kuormittaville nuorille ja aikuisille.

 

Brain Relief® on matalan kynnyksen hoito – se tehdään normaaleissa, mukavissa sisävaatteissa. Isot korvakorut, kaulaketjut, rannerenkaat tai -kellot pyydetään riisumaan hoidon ajaksi. Hoito tehdään asiakkaan asettuessa mukavaan asentoon selälleen hoitopöydälle. Hoidon jälkeen saat hetken vielä loikoilla rauhassa, ja sekä hoitoa ennen että sen jälkeen sinulle tarjoillaan teetä ja/tai vettä toiveesi mukaan.

 

Hoito tehostaa kehon aineenvaihduntaa ja nestekiertoa, joten hoitopäivänä kannattaa juoda koko loppupäivän ajan runsaasti vettä. Näin vältytään päänsäryltä ja huonovointisuudelta, jotka voivat seurata, jos keho kuivuu.

 

Voit tulla hoitoon kerran – useimmat kokevat saavansa siitäkin apua. Kokemusten mukaan kolme hoitokertaa noin kuuden viikon sisään tuo jo pysyviä vaikutuksia kroonisista vaivoista kärsiville, jos ensimmäinen kerta on helpottanut oloa. Sinä tunnet kehosi parhaiten, ja yhdessä löydämme kehollesi sopivan rytmin hoitoihin.

Laajennettu Brain Relief® -kosketushoito, kesto 120 min, 95 €

Helkanhelmessä Sanna Leena Saarisen tekemään laajennettuun Brain Relief -hoitoon kuuluu kosketushoito-osuuden lisäksi yksilöllisten tarpeiden kartoitus ja suunnitelma niiden eteenpäin viemiseksi. Tämä osio pohjautuu Sannan NLP-osaamiseen ja tietouteen ihmisen aistisäätelyjärjestelmästä sekä tunne- ja vireystasojen tunnistamisesta ja säätelystä.

 

Brain Relief -hoito sopii kaikille pienistä lapsista vanhuksiin. Sen pyörittävät, silittävät, hankaavat, pöyhivät, sivelevät, rapsuttavat ja sukivat otteet ovat miellyttäviä ja monet niistä erityisen rauhallisia. Vaikka hoito on lähtökohtaisesti kaikille samanlainen, varmistetaan alkuhaastattelulla sen sopivuus juuri sinulle. Näin mahdolliset vammat, sairaudet, vaivat ja erityistarpeet tulevat huomioitua.

 

Vaikka monet kokevat saavansa apua fyysisiin vaivoihinsa, (esim. migreeniin, ylivilkkauteen, levottomiin jalkoihin, kiputiloihin tai nukahtamis- ja univaikeuksiin) hoitoon tullaksesi tarvitset vain halun antaa hetken itsellesi.

Hoidossa käsitellään pää, kasvot, korvat, hartian- ja niskan seutu, kädet sekä jalat. Liikkeet on integroitu tarkasti valittuun musiikkiin. Kosketushoito-osuuden aikana, joka kestää 50 min, ei keskustella vaan saat vain olla ja rentoutua. Hoito sopii siksi erityisen hyvin esimerkiksi työn, opiskeluiden tai muuten haastavan elämäntilanteen kuormittaville nuorille ja aikuisille.

 

Brain Relief on matalan kynnyksen hoito – se tehdään normaaleissa, mukavissa sisävaatteissa. Isot korvakorut, kaulaketjut, rannerenkaat tai -kellot pyydetään riisumaan hoidon ajaksi. Kosketushoito-osuus tehdään asiakkaan asettuessa mukavaan asentoon selälleen hoitopedille, joka voidaan lämmittää niin halutessasi. Hoidon jälkeen saat hetken vielä loikoilla rauhassa, ja sekä hoitoa ennen että sen jälkeen sinulle tarjoillaan luomuteetä ja/tai vettä toiveesi mukaan.

 

Hoito tehostaa kehon aineenvaihduntaa ja nestekiertoa, joten hoitopäivänä kannattaa juoda koko loppupäivän ajan runsaasti vettä. Näin vältytään päänsäryltä ja huonovointisuudelta, jotka voivat seurata, jos keho kuivuu.

 

Brain Relief -hoidoista kerättyjen kokemusten mukaan kolme hoitokertaa noin kuuden viikon sisään tuo jo pysyviä vaikutuksia kroonisista vaivoista kärsiville, silloin kun ensimmäinen kerta on helpottanut oloa. Monet hyötyvätkin Brain Reliefistä sarjahoitona. Sinä tunnet kehosi parhaiten, ja yhdessä löydämme kehollesi sopivan rytmin hoitoihin.

 

Koko hoitoon varataan aikaa yhteensä 2 h.

 

Rentoutuminen ja tunnetyöskentely vaikuttavat niin kehoon kuin mieleen, ja saattavat joskus tuoda esiin suuriakin tunteita. Niin itku kuin nauru ovat tervetulleita - ne mahtuvat hyvin matkalle mukaan.

Auvo®-kosketushoito, kesto 45 min, 45 €

Auvo® auttaa pysähtymään ja rentoutumaan, tasapainottaen niin kehoa kuin mieltä. 25 minuutin kosketus-musiikki-osuus koetaan rauhoittumisen ja rentoutumisen ohella usein myös virkistäväksi. Auvo® onkin tavallaan nopea apu hermoston tasapainottamiseen: se on samalla sekä lempeä että tehokas.

 

Helkanhelmessä Auvo® tehdään hoitopöydällä rentoutuen. Hoitopöydän säädöt takaavat mukavan asennon löytymisen. Auvo-hoito tehdään omissa tavallisissa sisävaatteissa, joten sujahdat helposti takaisin päivän muihin puuhiin.

 

Hoidon aikana käsitellään pää, kasvot, hartiaseutu, kädet sekä jalat monenlaisin pyörivin, sivelevin, pöyhivin ja hierovin ottein. Hoidon kaikki otteet on kehitetty turvallisiksi, ja ne koetaan lempeiksi ja miellyttäviksi. Otteet on integroitu tarkasti valittuun musiikkiin – tämä tekee hoidosta ainutlaatuisen niin Suomessa kuin maailmalla.

 

Asiakkailta saadun palautteen mukaan hoito koetaan mm. stressiä helpottavaksi, palautumista tehostavaksi sekä unen saantia nopeuttavaksi ja sen laatua parantavaksi.

 

Helkanhelmessä hoitoon varataan hoitajan aikaa 45 min. Ennen hoitoa keskustellaan mahdolliset hoidossa huomioitavat seikat ja juodaan luomuteetä tai vettä. Hoidon jälkeen sinulla on aikaa nousta, juoda vettä/teetä ja lähteä rauhassa.

Laajennettu Auvo® -kosketushoito, kesto 75 min, 70 €

Helkanhelmessä Sanna Leena Saarisen tekemään laajennettuun Auvo-hoitoon kuuluu kosketushoito-osuuden lisäksi yksilöllisten tarpeiden kartoitus ja suunnitelma niiden eteenpäin viemiseksi. Tämä osio pohjautuu Sannan NLP-osaamiseen ja tietouteen ihmisen aistisäätelyjärjestelmästä sekä tunne- ja vireystasojen tunnistamisesta ja säätelystä.

 

Kosketushoito-osuus tehdään lämmitettävällä hoitopöydällä rentoutuen. Hoitopöydän säädöt takaavat mukavan asennon löytymisen. Auvo-hoito tehdään omissa tavallisissa sisävaatteissa, joten hoidon jälkeen sujahdat helposti takaisin päivän muihin puuhiin.

 

Kosketushoidon aikana käsitellään pää, kasvot, hartiaseutu, kädet sekä jalat monenlaisin pyörivin, sivelevin, pöyhivin ja hierovin ottein. Hoidon kaikki otteet on kehitetty turvallisiksi, ja ne koetaan lempeiksi ja miellyttäviksi. Otteet on integroitu tarkasti valittuun musiikkiin – tämä tekee hoidosta ainutlaatuisen niin Suomessa kuin maailmalla.

 

Asiakkailta saadun palautteen mukaan hoito koetaan mm. stressiä helpottavaksi, palautumista tehostavaksi sekä unen saantia nopeuttavaksi ja sen laatua parantavaksi.

 

Helkanhelmessä hoitoon varataan aikaa aina 1 h 15 min. Ennen hoitoa keskustellaan mahdolliset hoidossa huomioitavat seikat ja juodaan luomuteetä tai vettä. Hoidon jälkeen levätään vielä hetki ja nautitaan teehetkestä hoitopedissä.

 

Rentoutuminen ja tunnetyöskentely vaikuttavat niin kehoon kuin mieleen, ja saattavat joskus tuoda esiin suuriakin tunteita. Niin itku kuin nauru ovat tervetulleita - ne mahtuvat hyvin matkalle mukaan.

Yksilöllinen laajennettu äänimaljarentoutus, kesto 120 min, 90 €

Tässä laajennetussa rentoutushetkessä saat halutessasi konkreettisia eväitä oman elämän perusvireyden pohtimiseen, itseä lempeästi kuulostellen. Tämän lisäksi saat henkilökohtaisen äänimaljarentoutuksen, jossa maljoja soitetaan keholla tai kehon välittömässä läheisyydessä.

 

Ennen varsinaista rentoutusta juodaan ensin luomuteetä/vettä ja tutustutaan äänimaljoihin rauhassa. Keskustelun jälkeen nautittu rentoutus antaa kehollesi tilaisuuden työstää asiaa vielä sinulle sopivalla tavalla, lempeästi ja kuulostellen, vaikka toisaalta mieli tyhjenee usein äänimaljojen soinnissa kokonaan. Rentoutushetken jälkeen sinulle tarjotaan uudestaan juotavaa, sillä äänimaljat vaikuttavat konkreettisesti aineenvaihduntaan. Mukaan tarvitset vain itsesi.

 

Sannan antama äänimaljarentoutus pohjautuu Peter Hess® -äänimaljahierontaan, joka kuuluu Peter Hess® -äänirentoutusmenetelmäperheeseen. Menetelmä on saanut nimensä saksalaiselta fyysisen tekniikan insinööriltä ja pedagogilta Peter Hessiltä. Menetelmää on käytetty Saksassa jo yli 35 vuoden ajan, ja maailmanlaajuisesti sitä opetetaan 22 kansainvälisessä akatemiassa standardoidun opetussuunnitelman mukaan. Samantyyppisiä instrumentteja käytetään monenlaisissa yhteyksissä, mutta PH® -maljat ovat Peter Hessin nimenomaan äänirentoutusmenetelmään kehittämiä laadukkaita äänimaljoja.

 

Äänimaljarentoutus onkin tässä yhteydessä tarkkaan tutkittu menetelmä, jonka eettisyyttä valvotaan. Kulmakiviä työskentelyssä ovat vastuullisuus sekä kunnioitus ihmisen yksilöllisyyttä ja herkkyyttä kohtaan.

 

Maljoja soitetaan hellästi – näin ne kutsuvat värähtelyllään ja äänellään ihmistä rentoutumisen tilaan. Hengitys rauhoittuu kuin itsestään ja ihminen saattaa jopa nukahtaa maljojen värähtelyyn. Metodi perustuu ihmisessä olevan terveen vahvistamiseen. Siksi ennen rentoutusta käydään läpi nykyinen tilanteesi – rentoutus yksilöidään tämän keskustelun pohjalta.

 

Helkanhelmessä rentoutuksessa saat levätä lämmitetyllä hoitopedillä omissa vaatteissasi, lämpimän viltin alla (toki voit olla myös ilman peitettä tai hoitopedin lämmitystä). Rentoutuksen aikana ei sen kummemmin keskustella, saat vain olla.

 

Hoidon jälkeen levätään vielä hetki ja nautitaan teehetkestä hoitopedissä.

 

Rentoutuminen ja tunnetyöskentely vaikuttavat niin kehoon kuin mieleen, ja saattavat joskus tuoda esiin suuriakin tunteita. Niin itku kuin nauru ovat tervetulleita - ne mahtuvat hyvin matkalle mukaan.

 

Lisää luettavaa löydät halutessasi seuraavasta linkistä: https://www.fachverband-klang.de/en/ .


Aiheesta tehtyyn tutkimukseen voit tutustua linkissä https://www.mdpi.com/1648-9144/58/5/594/htm?fs=e&s=cl .

Tutkimuksessa on käytetty Peter Hess® -maljoja ja -äänirentoutusmetodia.

Maljoihin viitataan tutkimuksessa yleisesti kansainvälisesti tunnetulla termillä ”Tibetan singing bowls”.